Mnogi moški se počutijo izgubljeni

“Babice,” sem rekla, “Ženskam se gnusi sebično obnašanje toliko moških. V novicah beremo – zabava, politika, posel, povsod! Ženske obravnavajo kot robčke – uporabi in zavrzi. Težko jim je zaupati in to nezaupanje ustvarja vedno večjo razdaljo med spoloma. Zato vas prosim pomagajte, kako lahko ženske jasno pogledamo na vedenje moških in ne izgubimo upanja nad njimi?

“To je višji red,” so rekle babice, ki stresle z glavo. “Veliko želiš od sebe in od nas.” “Vem,” sem rekla, “ampak, babice, ne bi vas vprašala, če bi vedela odgovor. Prišla sem do točke, ko se borim, da bi na moške gledala s spoštovanjem. Ljubim jih, večino njih imam rada, vendar je njihovo vedenje kot spola nedopustno in naredijo veliko škode. ”

“Ja, ” so rekle. “Izgubljeni so, ne razumejo, kako biti moški v tem svetu in kaj to dejansko pomeni. Stari vzorci moškega vedenja ne delujejo več zanje in družba še ni prevzela novih vzorcev.

Moški vidijo, da se njihov svet krči in skušajo obrniti nazaj uro, v upanju, da se bo svet vrnil na bolj tradicionalen,” moški “način življenja. Tako ženske kot moški se bojijo tega, kar se je zgodilo s svetom, ki ga poznajo, in mnogi obeh spolov so zakrčeni v strahu. Zaradi načina, kako so bili moški vajeni, si prizadevajo, da nadvladajo nad vsemi (predvsem ženskami) in se izogibajo vsakomur, ki bi jih lahko ogrozil. Poglej, kaj se dogaja danes z vladami sveta. Diktature vsekakor naraščajo, ker tako imenovani “močni moški” prevzamejo moč in ustrahujejo tiste, ki jih držijo.

Živite v času sprememb … velikih sprememb,” so rekle. “Tega še niste videli prej. Spremembe tega obsega”, so poudarile, “bodo potrebovale povsem nov način življenja – za moške in ženske. Ženske morate biti potrpežljive zase in morate biti enako potrpežljive z moškimi. Spomnite se, da so prestrašeni – globoko prestrašeni – tako se boste lažje soočile z njimi. Ne morete pričakovati od njih, da bi vas vodili. So preveč izgubljeni in preveč v strahu, da bi to lahko storili.

Za zdaj vam predlagamo, da razmišljate o njih kot mlajših bratih … ljubljeni, a nezreli in potrebni usmeritve. Ve, zaradi močne navzočnosti jina v vas, boste lahko bolje vodile v tem času. Zato je tako pomembno, da usvojite navado, da se spustite v svoje srce in se obrnete navznoter, da poslušate navodila, ki jih potrebujete.

»Usmeri se vase,« so rekli babice. “V sebi boš našla stik z nami … držimo te in te podpiramo. Tega dela ti ni treba opraviti sami.”

V krogu Mreža Svetlobe se redno sestajamo, da delimo učenja Babic in učimo druga od druge. Za več informacij o tem delu obišči spletno stran www.netoflight.org.

V Sloveniji Kroge svetlobe vodi Taja Albolena. Več najdeš na spletni strani Klic k Moči >>>tukaj<<<.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja