Zemlja diha

Pred nami so dnevi, ki predstavljajo prve znanilce pomladi, ki se prebuja globoko v nedrjih mame Zemlje. To je čas novih začetkov, čas, ko Zemlja začne s svojim letnim izdihom.

Izdih je aktiven čas cvetenja in porajanja novega življenja iz globin. To je čas, ko imaš vso podporo Zemlje, da se izraziš, podeliš sebe in svoje Darilo z ljudmi in s svetom.

Čas, ko se tvoje sanje, ki si jih sanjala vso jesen in zimo začnejo prizemljevati iz energijskega v fizično realnost.

To je čas, ko se je modro soočiti s svetlobo, ki se poraja iz globin, kajti to je svetloba, ki ti nudi oporo, ti daje moč, da se opreš.

Vsak razcvet se začenja z odpiranjem – lističa za lističem.

Odpiranje podpira iskrenost, ljubečnost, negovanje in božanska časovna uglašenost.

Polna luna, ki je tik za vogalom te podpira v polnem odpiranju, veličastnosti in izjemnosti, ki se poraja skozi tebe. Ob tem bo pokazala tudi ovire, ki te omejujejo, da do tega razcveta še ni prišlo v takšni meri, kot bi si želela.

Zima prinaša upočasnitev, ki je nujno potrebna, da se napolniš in v svojih globinah stopiš v stik s svojo močjo. Zdaj prihaja čas, ko boš to moč podelila s svetom.

Zemlja diha. In njen vdih traja šest mesecev, od avgusta do februarja. S 1.februarjem se začenja zemljin izdih.

Dolga leta je bil to zgolj moj navdih in opažanje, potem pa sem prišla v stik s študijo, ki govori o količini ogljikovega dioksida v ozračju skozi leto.

To kar se je pokazalo je naravni vzorec skozi mesece. CO2 v ozračju je najvišji okoli Beltaina keltskega praznika, ki ga obeležujemo 1.maja. Najnižja količina v ozračju je okoli jesenskega enakonočja. Prehod se dogaja ravno v času okoli 1 februarja in 1. avgusta, ko se na eni strani začenja izdih in na drugi zemljin vdih.

Tu predstavlja Zemljin vdih in izdih. Ko se drevje na površini prebuja in počasi začne z brstenjem in cvetenjem, se začne fotosinteza, ki porablja CO2 v času rasti in zorenja sadežev. Ko drevje izgubi svoje liste in se počasi pripravijo na zimo, se zaradi zmanjšanja količine fotosinteze, ki jo rastline opravljajo poveča nivo ogljikovega dioksida v ozračju. Keelingova krivulja na sliki diagrama iz Scripps Institute of Oceanography to lepo pokaže.

To kar lahko vidiš na diagramu  je dihanje Zemlje. Tako kot mi dihamo kisik, drevesa dihajo ogljikov dioksid. Ta naravni proces dihanja nas povezuje z drevesi na nivoju, ki presega 3D svet in naše čute. Opominjajo nas na globok pomen letnih časov in globoko duhovno delo, ki sovpada z njimi.

Imbolc je čas, ko se začenja izdih mame Zemlje. Kot prvi dan keltske pomladi sporoča, da se je mati narava pričela premikati v globokem snu, novi val življenjske energije je pripravljen, da se požene v rast.

In to je čas, ki slavi sijaj in kreativnost. Pust je eden od  praznikov, ki je še iz poganskih časov praznovanj povezan z Imbolcem. To je praznik posvečen boginji Brigit ali Bride, ki predstavlja tisti del boginje, ki je mladenka.

Brigit je irska boginja poznana po vsej Evropi kot »sijoča« zaradi njene navdihujoče lepote in ognjenih lastnosti.

Na ta dan se nanjo obračajo vsi, ki si želijo zdravja, plodnosti in kreativnosti. Prinaša duhovno inspiracijo in modrost. Častili so jo druidi (keltski svečeniki in mistiki). Od tega dne pa vse do 21. marca je njeno obdobje, ko se pripravlja na rast in obnovo.

Letos te vabim na druženje v živo, kjer bomo prebujale svoj sijaj in v ženskem krogu aktivirale svojo žensko moč. Več o enodnevnem druženju najdeš na spletni povezavi >>>tukaj<<<

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Verjamem v moč izžarevanja, v bisere in ženstveno žensko. Z biseri. In z iskricami v očeh. Ker vem, da s svojo svetlobo pustiš sled. Več najdeš na divine.si

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja